Évi konyha
















Eprefagyi

Eperfagyi Eperfagyi

Hozzávalók:

50 dkg eper
10 dkg porcukor
4 dl habtejszín


Elkészítés:
Az eperrõl leszedjük a szárát, megmossuk, leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot.
Ezután felverjük a tejszínhabot, majd óvatosan hozzákeverjük az epret.

Beleöntjük egy fagyasztható tálba, majd mélyhûtõbe tesszük. Idõnként (kb. félóránként) megkeverjük. Másnap kivesszük a mélyhûtõbõl, majd fagylaltkanállal (vagy evõkanállal) adagoljuk a gombócokat fagylaltkehelybe.

Eperfagyi 1 Eperfagyi 2

Eperfagyi 3 Eperfagyi 4

Eperfagyi 5 Eperfagyi 6

Eperfagyi 7 Eperfagyi 8

Eperfagyi 9 Eperfagyi 10

Eperfagyi 11 Eperfagyi 12







© 2010-2018 by Nagy Évi