Burgonyaleves
Burgonyaleves
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
petrezselyemzöld
2 evõkanál liszt
2 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz
1 dl tejföl
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk
és olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a
pirospaprikát és hagymás paprikás rántást készítünk. Ezután hozzáadjuk
a kockára vágott burgonyát,a
karikára vágott sárgarépát és a petrezselyemzöldet, gyakori keverés
mellett kicsit pároljuk. Ezután felöntjük vízzel és addig fõzzük, amíg a burgonya
és a sárgarépa puha lesz. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
Tálaláskor 1 evõkanál tejfölt adunk hozzá.
|