|
Töltött paradicsom
Töltött paradicsom
Hozzávalók: 8 db nagy paradicsom
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
30 dkg darált pulykahús
10 dkg rizs
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
2 kávéskanál ételízesítõ
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk (félretesszük, mert majd
visszarakjuk a megtöltött paradicsomok tetejére), a belsejébõl
kivesszük a magházat.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst, a majorannát, borsot
és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig
fõzzük, amíg a rizs megpuhul, majd ételízesítõt adunk hozzá.
Egy
tûzálló
edénybe/tepsibe belerakjuk a paradicsomokat egymás mellé és megsózzuk.
Ezután a paradicsomot megtöltjük a rizses-húsos töltelékkel,
petrezselyemzöldet teszünk a töltelékre, visszahelyezzük a levágott
tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Végül sütõben megsütjük.
|
|