Évi konyha
















Töltött paradicsom Töltött paradicsom Töltött paradicsom

Hozzávalók:
8 db nagy paradicsom
10 dkg trappista sajt

Töltelék:
30 dkg darált pulykahús
10 dkg rizs
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
2 kávéskanál ételízesítõ
petrezselyemzöld

Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, a tetejét levágjuk (félretesszük, mert majd visszarakjuk a megtöltött paradicsomok tetejére), a belsejébõl kivesszük a magházat.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a rizst, a majorannát, borsot és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig fõzzük, amíg a rizs megpuhul, majd ételízesítõt adunk hozzá.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a paradicsomokat egymás mellé és megsózzuk. Ezután a paradicsomot megtöltjük a rizses-húsos töltelékkel,  petrezselyemzöldet teszünk a töltelékre, visszahelyezzük a levágott tetejét, majd megszórjuk reszelt sajttal. Végül sütõben megsütjük.

Töltött paradicsom 1 Töltött paradicsom 2

Töltött paradicsom 3 Töltött paradicsom 4

Töltött paradicsom 5 Töltött paradicsom 6

Töltött paradicsom 7 Töltött paradicsom 8

Töltött paradicsom 9 Töltött paradicsom 10

Töltött paradicsom 11 Töltött paradicsom 12

Töltött paradicsom 13 Töltött paradicsom 14

Töltött paradicsom 15 Töltött paradicsom 16








© 2010-2018 by Nagy Évi