Rakott penne bolognai-val
Rakott penne bolognai-val
Hozzávalók: 40 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag bolognai alappor 1 kis konzerv sûrített paradicsom
Tésztához:
50 dkg penne tészta só
víz
Tetejére:
1 db tojás
2 dl tejföl
5 dkg trappista sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és tovább
pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a
bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük.
A penne tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, egy
tûzálló edénybe/tepsibe rakjuk, ráöntjük a bolognai szószt és jól összekeverjük.
A tejfölt összekeverjük a tojással és a sajttal, majd a tészta tetejére öntjük. Végül sütõben megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.
|