Évi konyha
















Rakott penne bolognai-val Rakott penne bolognai-val

Rakott penne bolognai-val

Hozzávalók:
40 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag bolognai alappor
1 kis konzerv sûrített paradicsom

Tésztához:
50 dkg penne tészta

víz

Tetejére:

1 db tojás
2 dl tejföl
5 dkg trappista sajt

Elkészítés
:
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, és tovább pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a bolognai alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük. Belekeverjük a sûrített paradicsomot, majd jól összekeverjük.
A penne tésztát sós vízben megfõzzük, leszûrjük, egy tûzálló edénybe/tepsibe rakjuk, ráöntjük a bolognai szószt és jól összekeverjük.
A tejfölt összekeverjük a tojással és a sajttal, majd a tészta tetejére öntjük. Végül sütõben megsütjük. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.

Rakott penne bolognai-val 1 Rakott penne bolognai-val 2

Rakott penne bolognai-val 3 Rakott penne bolognai-val 4

Rakott penne bolognai-val 5 Rakott penne bolognai-val 6

Rakott penne bolognai-val 7 Rakott penne bolognai-val 8

Rakott penne bolognai-val 9 Rakott penne bolognai-val 10

Rakott penne bolognai-val 11 Rakott penne bolognai-val 12

Rakott penne bolognai-val 13 Rakott penne bolognai-val 14

Rakott penne bolognai-val 15 Rakott penne bolognai-val 16

Rakott penne bolognai-val 17 Rakott penne bolognai-val 18








© 2010-2018 by Nagy Évi