Linzerek
Linzerek
Hozzávalók:
1 kg liszt
50 dkg margarin
20 dkg cukor
4 db tojás
1 csomag sütõpor
1 db citrom reszelt héja
Kenéshez:
baracklekvár
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom
reszelt héját és a sütõporral elkevert lisztet. Az egészet
alaposan összegyúrjuk és 30 percre hûtõbe rakjuk.
Ezután fél cm vastagra
kinyújtjuk és különféle linzerformákkal kiszaggatjuk. A maradék
tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Elõmelegített
sütõben 180°C-on
megsütjük.
Amikor kihûlt egy lyukas
és egy teli linzert összeragasztunk baracklekvárral, majd megszórjuk
porcukorral.
Megjegyzés:
A
lyukas linzerbõl kiszaggatott kis karikákat, szíveket is megsüthetjük
és kettesével baracklekvárral összeragaszthatjuk, nem muszáj
összegyúrni és nagy formákat szaggatni belõle.
A
fele tésztába rakhatunk kakaóport, így kakaós linzert is süthetünk
belõle.
|