epres_pite_
Epres pite
Hozzávalók:
10
dkg cukor
1 db tojás
15 dkg margarin
30 dkg liszt
1/2
csomag sütõpor
1
evõkanál tejföl
csipetnyi só
Töltelék:
500
dkg eper
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor + 1 evõkanál
búzadara
Elkészítés:
A
töltelékhez az epret apróra felszeleteljük, hozzákeverjük a
cukrot és a vaníliás cukrot.
A
tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük,
hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól
összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt,
majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva
egy
könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A
tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk kör alakúra
és pitesütõ formába tesszük. Megszórjuk búzadarával,
elterítjük rajta a lecsepegtetett epret. Ezután kinyújtjuk a
másik tésztát kicsit kisebbre, mint az elsõt, mivel a szélére
már nem kell ráhagyni, majd rátesszük az epres töltelékre.
Tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével.
Elõmelegített
sütõben megsütjük.
Ha
kihûlt felszeleteljük, mint egy tortát és porcukorral
megszórjuk.
Megjegyzés:
Díszíthetjük
a tetejét maradék tésztából kiformázott eperrel.
|