Évi konyha
















epres_pite_

Epres piteEpres pite

Hozzávalók:
10 dkg cukor

1 db tojás

15 dkg margarin

30 dkg liszt

1/2 csomag
sütõpor
1 evõkanál tejföl

csipetnyi só

Töltelék:

500 dkg eper
5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
+ 1 evõkanál búzadara

Elkészítés:
A töltelékhez az epret apróra felszeleteljük, hozzákeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot.

A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.

A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk kör alakúra és pitesütõ formába tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a lecsepegtetett epret. Ezután kinyújtjuk a másik tésztát kicsit kisebbre, mint az elsõt, mivel a szélére már nem kell ráhagyni, majd rátesszük az epres töltelékre. Tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével. Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt felszeleteljük, mint egy tortát és porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:
Díszíthetjük a tetejét maradék tésztából kiformázott eperrel.

Epres pite 1 Epres pite 2

Epres pite 3 Epres pite 4

Epres pite 5 Epres pite 6

Epres pite 7 Epres pite 8

Epres pite 9 Epres pite 10

Epres pite 11 Epres pite 12

Epres pite 12 Epres pite 14

Epres pite 15 Epres pite 16

Epres pite 17 Epres pite 18

Epres pite 19 Epres pite 20

Epres pite 21 Epres pite 22






© 2010-2018 by Nagy Évi