Epres-joghurtos torta
Epres-joghurtos torta
Hozzávalók:
3
db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
Krém: 400 g epres joghurt
3 evõkanál cukor
4 dl tejszínhab
15 g zselatin
1,5 dl víz
+ 5 dkg eper (apró kockára vágva)
Tetejére:
eper
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Kapcsos tortaformába (22 cm-es) öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a tejszínhabot
kemény habbá verjük. A zselatint a cukorral együtt 1,5 dl vízben elkeverjük,
felmelegítjük és óvatosan a tejszínhabba
forgatjuk. Ezután hozzáadjuk az epres joghurtot és jól elkeverjük.
A kapcsos tortaformába a
piskótára ráöntjük a krém felét, ezután rátesszük a felkockázott
eperdarabokat, majd ráöntjük a krém másik felét. Egy éjszakára hûtõbe
tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Másnap levesszük a tortáról a kapcsos tortaformát és eperszeletekkel díszítjük.
|