Évi konyha
















Epres-joghurtos torta

Epres-joghurtos tortaEpres-joghurtos torta

Hozzávalók:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém:
400 g epres joghurt
3
evõkanál cukor
4 dl tejszínhab
15 g zselatin
1,5 dl víz

+ 5 dkg eper (apró kockára vágva)

Tetejére:
eper

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Kapcsos tortaformába  (22 cm-es) öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.

A krémhez a tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint a cukorral együtt 1,5 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a tejszínhabba forgatjuk. Ezután hozzáadjuk az epres joghurtot és jól elkeverjük. 

A kapcsos tortaformába a piskótára ráöntjük a krém felét, ezután rátesszük a felkockázott eperdarabokat, majd ráöntjük a krém másik felét. Egy éjszakára hûtõbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.
Másnap levesszük a tortáról a kapcsos tortaformát és eperszeletekkel díszítjük.

Epres-joghurtos torta 1 Epres-joghurtos torta 2

Epres-joghurtos torta 3 Epres-joghurtos torta 4

Epres-joghurtos torta 5 Epres-joghurtos torta 6

Epres-joghurtos torta 7 Epres-joghurtos torta 8

Epres-joghurtos torta 9 Epres-joghurtos torta 10

Epres-joghurtos torta 11 Epres-joghurtos torta 12

Epres-joghurtos torta 13 Epres-joghurtos torta 14

Epres-joghurtos torta 15 Epres-joghurtos torta 16

Epres-joghurtos torta 17 Epres-joghurtos torta 18

Epres-joghurtos torta 19 Epres-joghurtos torta 20








© 2010-2018 by Nagy Évi