Rakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártással
Rakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártással
Hozzávalók: 1 kg sárgarépa 50 dkg csirkemáj 10 dkg trappista sajt
Besamel mártás: 10 dkg vaj 10 dkg liszt
1 l tej 2 kávéskanál só 2 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk és karikára vágjuk.
A besamel
mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és folyamatos
keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk
a tejet, majd addig keverjük, amíg besûrûsödik. Végül ízesítjük sóval
és szerecsendióval.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe elõször egy réteg sárgarépát teszünk, megsózzuk, öntünk rá besamel mártást, rátesszük a csirkemáj darabokat, megsózzuk, még egy réteg sárgarépa jön besamel mártással, majd a maradék sárgarépával beborítjuk és leöntjük a maradék besamel mártással. Tetejét alufóliával letakarva sütõben addig sütjük, amíg a sárgarépa megpuhul. Addigra a máj is megsül.
Ezután levesszük róla az alufóliát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tovább sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul rajta.
|