Évi konyha
















Rakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártással Rakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártássalRakott sárgarépa - csirkemájjal és besamel mártással

Hozzávalók:
1 kg sárgarépa
50 dkg csirkemáj
10 dkg trappista sajt

Besamel mártás:
10 dkg vaj
10 dkg liszt
1 l tej
2 kávéskanál só
2 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés:
A sárgarépát meghámozzuk és karikára vágjuk.
A besamel mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és folyamatos keverés mellett világosbarnára pirítjuk. Ezután fokozatosan hozzáadjuk a tejet, majd addig keverjük, amíg besûrûsödik. Végül ízesítjük sóval és szerecsendióval.

Egy tûzálló edénybe/tepsibe elõször egy réteg sárgarépát teszünk, megsózzuk, öntünk rá besamel mártást, rátesszük a csirkemáj darabokat, megsózzuk,  még egy réteg sárgarépa jön besamel mártással, majd a maradék sárgarépával beborítjuk és leöntjük a maradék besamel mártással. Tetejét alufóliával letakarva sütõben addig sütjük, amíg a sárgarépa megpuhul. Addigra a máj is megsül.
Ezután levesszük róla az alufóliát, tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd tovább sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul rajta.

Rakott sárgarépa besamel mártással 1 Rakott sárgarépa besamel mártással 2

Rakott sárgarépa besamel mártással 3 Rakott sárgarépa besamel mártással 4

Rakott sárgarépa besamel mártással 5 Rakott sárgarépa besamel mártással 6

Rakott sárgarépa besamel mártással 7 Rakott sárgarépa besamel mártással 8

Rakott sárgarépa besamel mártással 9 Rakott sárgarépa besamel mártással 10

Rakott sárgarépa besamel mártással 11 Rakott sárgarépa besamel mártással 12

Rakott sárgarépa besamel mártással 13 Rakott sárgarépa besamel mártással 14

Rakott sárgarépa besamel mártással 15 Rakott sárgarépa besamel mártással 16

Rakott sárgarépa besamel mártással 17 Rakott sárgarépa besamel mártással 18

Rakott sárgarépa besamel mártással 19 Rakott sárgarépa besamel mártással 20

Rakott sárgarépa besamel mártással 21 Rakott sárgarépa besamel mártással 22







© 2010-2018 by Nagy Évi