Évi konyha
















Rakott burgonya paradicsomos szardíniával Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával

Hozzávalók:
2 kg burgonya
2 konzerv paradicsomos szardínia (2x155g)
1 kis konzerv sûrített paradicsom

víz
15 dkg trappista sajt


Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a héját és karikára felszeleteljük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, rátesszük a paradicsomos szardíniaszeleteket, ráöntjük a levét és a sûrített paradicsomot kevés vízzel elkeverve. Ezután rátesszük a burgonya másik felét és megsózzuk. Tetejére reszelt sajtot rakunk. Végül sütõben megsütjük.

Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 1 Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 2

Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 3 Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 4

Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 5 Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 6

Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 7 Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 8

Rakott burgonya - paradicsomos szardíniával 9 







© 2010-2018 by Nagy Évi