Évi konyha
















Linzerkarika

LinzerkarikaLinzerkarika

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

1 kávéskanál citromlé

Kenéshez:
baracklekvár


Elkészítés
:

A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlét, a citrom reszelt héját és a lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk és  1 órára hûtõbe rakjuk.
Ezután vékonyra kinyújtjuk és linzerkarika szaggatóval kiszaggatjuk, felének a közepét is kiszúrjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.
Amikor kihûlt egy lyukas és egy teli linzerkarikát összeragasztunk baracklekvárral, majd megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés
:

Egy kicsit "törik" a tészta, nehéz áttenni a gyúródeszkáról a tepsibe, fõleg a lyukas karikákat, ezért én sütõfólián nyújtottam ki és szaggattam ki a linzerkarikákat, így a maradék tésztát kellett csak kivennem.






© 2010-2018 by Nagy Évi