Linzerkarika
Linzerkarika
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
10 dkg cukor 2 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
1 kávéskanál citromlé
Kenéshez:
baracklekvár
Elkészítés:
A tojássárgáját a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromlét, a citrom
reszelt héját és a lisztet. Az egészet
alaposan összegyúrjuk és 1 órára hûtõbe rakjuk.
Ezután vékonyra
kinyújtjuk és linzerkarika szaggatóval kiszaggatjuk, felének a közepét is kiszúrjuk. A maradék
tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Elõmelegített
sütõben 180°C-on
megsütjük.
Amikor kihûlt egy lyukas
és egy teli linzerkarikát összeragasztunk baracklekvárral, majd megszórjuk
porcukorral.
Megjegyzés:
Egy kicsit "törik" a tészta, nehéz
áttenni a gyúródeszkáról a tepsibe, fõleg a lyukas karikákat, ezért én
sütõfólián nyújtottam ki és szaggattam ki a linzerkarikákat, így a
maradék tésztát kellett csak kivennem.
|