Oroszkrém torta
Oroszkrém
torta
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evõkanál víz
12 evõkanál cukor
12 evõkanál liszt
2 kávéskanál sütõpor
Krém:
2 csomag
vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evõkanál cukor
4 dl tejszínhab
1 evõkanál zselatin
1 db narancs reszelt
héja
10 dkg mazsola
apróra vágott
gyümölcs (barack, narancs)
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Kerek tortaformába öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt, háromfelé vágjuk.
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû
krémet fõzünk belõle.
A tejszínhabot
kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben elkeverjük,
felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínhabba
forgatjuk. 1/3-ad részét félretesszük díszítéshez.
A kihûlt pudingba
belekeverjük a tejszínhab 2/3-át és a narancs reszelt héját.
Az elsõ piskótát
megkenjük a krémmel, rászórjuk a mazsolát és a gyümölcsöt.
Rátesszük a második piskótát, krémet és gyümölcsöt., majd rátesszük a harmadik piskótát. Körbe megkenjük a krémmel..
A tetejét ízlés
szerint díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel.
Az oldalát díszíthetjük tejszínhabbal, vagy mandulaszeletekkel.
Megjegyzés: Ezt a tortát a mamám 80. születésnapjára készítettem.
|