Évi konyha
















Oroszkrém torta

Oroszkrém tortaOroszkrém torta

Hozzávalók:
6 db tojás
6 evõkanál víz
12 evõkanál cukor
12 evõkanál liszt
2 kávéskanál sütõpor

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

6
evõkanál cukor
4 dl tejszínhab
1
evõkanál zselatin
1 db narancs reszelt héja
10 dkg mazsola
apróra vágott gyümölcs (barack, narancs)

Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Kerek tortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt, háromfelé vágjuk.
A krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.

A tejszínhabot kemény habbá verjük. A zselatint 1 dl vízben elkeverjük, felmelegítjük és óvatosan a kemény habbá vert tejszínhabba forgatjuk. 1/3-ad részét félretesszük díszítéshez.
A kihûlt pudingba belekeverjük a tejszínhab 2/3-át és a narancs reszelt héját.

Az elsõ piskótát megkenjük a krémmel, rászórjuk a mazsolát és a gyümölcsöt. Rátesszük a második piskótát, krémet és gyümölcsöt., majd rátesszük a harmadik piskótát. Körbe megkenjük a krémmel..

A tetejét ízlés szerint díszíthetjük tejszínhabbal, gyümölccsel.
Az oldalát díszíthetjük tejszínhabbal, vagy mandulaszeletekkel.

Megjegyzés:
Ezt a tortát a mamám 80. születésnapjára készítettem.







© 2010-2018 by Nagy Évi