Túrós kifli
Túrós kifli
Hozzávalók:
50
dkg liszt
25
dkg margarin
5 dkg cukor
2
dkg élesztõ
1 dl tej
csipetnyi
só
1
db tojássárgája
1
db tojás (kenéshez)
Töltelék:
25
dkg túró
5
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
1
db tojás
2 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az
élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszt feléhez. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a tojássárgáját. Végül a maradék liszttel együtt jól összegyúrjuk.
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a
cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával és a mazsolával. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A
vékonyra kinyújtott tésztát 6-8 cm-es kockákra vágjuk,
rátesszük a túrós tölteléket és kifli alakúra csavarjuk.
Tetejét megkenjük tojással.
Elõmelegített
sütõben 150°C-on megsütjük.
A kisült kiflik tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Megjegyzés:
A tésztát én két részre osztottam, mindkettõt 20 kockára vágtam, így 40 db túrós kiflim lett.
|