Évi konyha
















Túrós kifli Túrós kifliTúrós kifli

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin

5 dkg cukor

2 dkg élesztõ

1 dl tej

csipetnyi só

1 db tojássárgája

1 db tojás (kenéshez)


Töltelék
:

25 dkg túró

5 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
2 dkg mazsola
1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés
:

Az élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszt feléhez. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a sót, a margarint és a  tojássárgáját. Végül a maradék liszttel együtt jól összegyúrjuk.
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával és a mazsolával. Végül óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
A vékonyra kinyújtott tésztát 6-8 cm-es kockákra vágjuk, rátesszük a túrós tölteléket és kifli alakúra csavarjuk. Tetejét megkenjük tojással.
Elõmelegített sütõben 150°C-on megsütjük. A kisült kiflik tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Megjegyzés:
A tésztát én két részre osztottam, mindkettõt 20 kockára vágtam, így 40 db túrós kiflim lett.

Túrós kifli 1 Túrós kifli 2

Túrós kifli 3 Túrós kifli 4

Túrós kifli 5 Túrós kifli 6

Túrós kifli 7 Túrós kifli 8

Túrós kifli 9 Túrós kifli 10

Túrós kifli 11 Túrós kifli 12

Túrós kifli 13 Túrós kifli 14

Túrós kifli 15 Túrós kifli 16

Túrós kifli 17 Túrós kifli 18








© 2010-2018 by Nagy Évi