Évi konyha
















Rizsfelfújt Rizsfelfújt Rizsfelfújt

Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
4 db tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 evõkanál liszt
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja


Elkészítés
:
A rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjával felforraljuk, majd levesszük a tûzhelyrõl, lefedjük és hagyjuk, hogy a rizsszemek megduzzadjanak és magukba szívják a tejet. Ha kihûlt a rizs, akkor beletesszük a tojássárgáját és a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a mazsolát. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjébõl felvert habot. Tûzálló tepsibe öntjük és elõmelegített sütõben megsütjük. Ha kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.

Rizsfelfújt 1 Rizsfelfújt 2

Rizsfelfújt 3 Rizsfelfújt 4

Rizsfelfújt 5 Rizsfelfújt 6

Rizsfelfújt 7 Rizsfelfújt 8

Rizsfelfújt 9 Rizsfelfújt 10

Rizsfelfújt 11 Rizsfelfújt 12

Rizsfelfújt 13 Rizsfelfújt 14







© 2010-2018 by Nagy Évi