Rizsfelfújt
Rizsfelfújt
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 l tej
2 dl víz
4 db
tojás
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
1 evõkanál liszt
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
Elkészítés:
A
rizst a vízzel elkevert tejben a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromhéjával
felforraljuk, majd levesszük a tûzhelyrõl, lefedjük és hagyjuk, hogy a
rizsszemek megduzzadjanak és magukba szívják a tejet. Ha kihûlt a rizs,
akkor beletesszük a tojássárgáját és a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és a mazsolát. Ezután óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjébõl felvert habot. Tûzálló tepsibe öntjük és elõmelegített
sütõben megsütjük. Ha kihûlt kockákra
szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|