Évi konyha
















Finomfõzelék FinomfõzelékFinomfõzelék

Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
30 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
2 kávéskanál só
3 evõkanál étolaj
víz
2 dl tejszín

1 evõkanál liszt
petrezselyemzöld
1 teáskanál cukor

Elkészítés
:
A sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk.
A sárgarépát és a zöldborsót olajban sóval  megpároljuk, amikor már félig megpuhult, akkor hozzárakjuk a burgonyát és kevés víz hozzáadásával tovább pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket és puhára fõzzük. Ha megfõttek a zöldségek, akkor a liszttel simára kevert tejszínes habarással besûrítjük és belerakjuk a cukrot. Petrezselyemzölddel ízesítjük.

Finomfõzelék 1 Finomfõzelék 2

Finomfõzelék 3 Finomfõzelék 4

Finomfõzelék 5 Finomfõzelék 6

Finomfõzelék 7 Finomfõzelék 8

Finomfõzelék 9 Finomfõzelék 10

Finomfõzelék 11 Finomfõzelék 12

Finomfõzelék 13

  







© 2010-2018 by Nagy Évi