Finomfõzelék
Finomfõzelék
Hozzávalók:
30 dkg zöldborsó
30 dkg sárgarépa
30 dkg burgonya
2 kávéskanál só
3 evõkanál étolaj
víz
2 dl tejszín
1
evõkanál liszt
petrezselyemzöld
1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A
sárgarépát és a burgonyát meghámozzuk, kis kockára vágjuk.
A sárgarépát és a zöldborsót olajban sóval megpároljuk, amikor már félig megpuhult, akkor hozzárakjuk a burgonyát és kevés víz hozzáadásával tovább
pároljuk. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje a
zöldségeket és puhára fõzzük. Ha megfõttek a zöldségek, akkor a liszttel simára kevert tejszínes habarással besûrítjük és belerakjuk a cukrot. Petrezselyemzölddel ízesítjük.
|