Évi konyha
















Rakott cukkini Rakott cukkiniRakott cukkini

Hozzávalók:
3 db cukkini
3 db paradicsom
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt

Töltelék:
10 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
3 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál szerecsendió

Elkészítés:
A cukkinit és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk.
A rizst megfõzzük.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megsózzuk és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a majorannát, a szerecsendiót és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig fõzzük, amíg elfõl a leve. Ezután hozzáadjuk a rizst és jól összekeverjük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a
cukkini felét, megsózzuk, rátesszük a rizses-húsos töltelék felét, erre tesszük a paradicsomszeleteket, majd a maradék rizses-húsos tölteléket, erre rátesszük a maradék cukkinit és megsózzuk. Tetejére ráöntjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
Végül sütõben megsütjük.

Rakott cukkini 1 Rakott cukkini 2

Rakott cukkini 3 Rakott cukkini 4

Rakott cukkini 5 Rakott cukkini 6

Rakott cukkini 7 Rakott cukkini 8

Rakott cukkini 9 Rakott cukkini 10

Rakott cukkini 11 Rakott cukkini 12

Rakott cukkini 13 Rakott cukkini 14

Rakott cukkini 15 Rakott cukkini 16

Rakott cukkini 17 Rakott cukkini 18

Rakott cukkini 19 Rakott cukkini 20







© 2010-2018 by Nagy Évi