Rakott cukkini
Rakott cukkini
Hozzávalók:
3 db cukkini 3 db paradicsom
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
Töltelék:
10 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
3 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál szerecsendió
Elkészítés:
A cukkinit és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk. A rizst megfõzzük.
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát
megsózzuk
és étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a darálthúst, tovább
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a majorannát, a szerecsendiót és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Felforraljuk és addig fõzzük, amíg elfõl a leve. Ezután hozzáadjuk a rizst és jól összekeverjük.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a cukkini felét, megsózzuk, rátesszük a rizses-húsos töltelék felét, erre tesszük a paradicsomszeleteket, majd a maradék rizses-húsos tölteléket, erre rátesszük a maradék cukkinit és megsózzuk. Tetejére ráöntjük a tejfölt és megszórjuk reszelt sajttal.
Végül sütõben megsütjük.
|