Sakktábla szelet
Sakktábla szelet
Hozzávalók a sárga laphoz:
3
db tojás
10
dkg cukor
15 dkg margarin
12 dkg liszt
késhegynyi sütõpor
Hozzávalók a barma laphoz:
3
db tojás
10
dkg cukor
15 dkg margarin
10 dkg liszt
2 dkg kakaópor
késhegynyi sütõpor
Kenéshez:
lekvár
Tetejére:
10 dkg tortabevonó
5 dkg vaj
Elkészítés:
A sárga laphoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
sütõporral elkevert lisztet, majd óvatosan
hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát közepes tepsibe (pl. 24x18 cm-es) simítjuk és
megsütjük.
A barna laphoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a
sütõporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan
hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A kakaós tésztát közepes tepsibe simítjuk és
megsütjük.
Ha kihûltek a lapok, akkor félbe vágjuk (széleit le is vághatjuk), majd az egyik sárga lapot megkenjük lekvárral, rátesszük
az egyik barna lapot, azt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik sárga lapot, ismét lekvár jön, végül a másik barna lap.
A hosszabb oldalát felszeleteljük olyan vastagra, amekkora a
lap magassága. Nekem 8 db szelet (kb. 1,5 cm-es) jött ki belõle. Ezután 4 szeletet lekvárral összeragasztunk úgy, hogy
közben minden második szeletet megfordítunk. Vagyis egy
sárga-barna-sárga-barna szeletet egy barna-sárga-barna-sárga szelettel
ragasztunk össze. Így két darab 4x4-es hasábot kapunk.
A mázhoz gõz fölött felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd ráöntjük a sütire.
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük. Végül felszeleteljük.
|