Évi konyha
















Rózsafánk

RózsafánkRózsafánk

Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg cukor
3 evõkanál tejföl
1 csomag sütõpor
csipetnyi só

Sütéshez:
0,5 l étolaj

Elkészítés:
A tojást a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a sütõport, a liszt felét és a tejfölt..Ezután fokozatosan hozzáadjuk a másik fele lisztet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, három különbözõ méretû fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit bevágjuk, így sütéskor majd kinyílnak, mint a rózsa. Három különbözõ méretû tésztát egymásra helyezünk, közepét ujjunkkal (vagy fakanál nyelének a végével) benyomjuk.

A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró), belehelyezzük a rózsafánkokat. Ha az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. Ha kész, szalvétán lecsepegtetjük, közepébe lekvárt, vagy cseresznyebefõttet teszünk, tetejét porcukorral megszórjuk.

Rózsafánk 1 Rózsafánk2

Rózsafánk3 Rózsafánk4

Rózsafánk5 Rózsafánk6

Rózsafánk7 







© 2010-2018 by Nagy Évi