Rózsafánk
Rózsafánk
Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg cukor 3 evõkanál tejföl
1 csomag sütõpor
csipetnyi só
Sütéshez:
0,5 l étolaj
Elkészítés:
A tojást a cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a sót, a sütõport, a liszt felét és a tejfölt..Ezután
fokozatosan
hozzáadjuk a másik fele lisztet, hogy egy jól nyújtható
tésztát kapjunk. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, három különbözõ méretû
fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit bevágjuk, így sütéskor majd
kinyílnak, mint a rózsa. Három különbözõ méretû tésztát egymásra
helyezünk, közepét ujjunkkal (vagy fakanál nyelének a végével)
benyomjuk.
A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró), belehelyezzük a rózsafánkokat. Ha az egyik
fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. Ha kész, szalvétán lecsepegtetjük, közepébe lekvárt, vagy cseresznyebefõttet teszünk, tetejét porcukorral megszórjuk.
|