Évi konyha
















Bundás alma

Bundás almaBundás alma

Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evõkanál cukor
2 dl tej
1 kávéskanál sütõpor
csipetnyi só

+ 4 db alma

Sütéshez:
0,5 l étolaj

Elkészítés:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel, sütõporral és kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet. A palacsintatésztánál sûrûbb tésztának kell lennie.
Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és kivágjuk a magházat.
A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró). Az almakarikákat villával belemártjuk a tésztába, majd belerakjuk az olajba. Ha az egyik fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. Ha kész, szalvétán lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Bundás alma 1 Bundás alma 2

Bundás alma 3 Bundás alma 4

Bundás alma 5 Bundás alma 6

Bundás alma 7 Bundás alma 8








© 2010-2018 by Nagy Évi