Bundás alma
Bundás alma
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 db tojás
1 evõkanál cukor
2 dl tej
1 kávéskanál sütõpor
csipetnyi só
+ 4 db alma
Sütéshez:
0,5 l étolaj
Elkészítés:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel, sütõporral és kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet. A palacsintatésztánál sûrûbb tésztának kell lennie.
Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk és kivágjuk a magházat.
A sütéshez az olajat felmelegítjük (ne legyen túl forró). Az almakarikákat villával belemártjuk a
tésztába, majd belerakjuk az olajba. Ha az egyik
fele megsült, akkor megfordítjuk és megsütjük a másik felét is. Ha kész, szalvétán lecsepegtetjük és fahéjas porcukorral megszórjuk.
|