Évi konyha
















Rakott burgonya Rakott burgonya Rakott burgonya

Hozzávalók:
2 kg burgonya
1 db vöröshagyma
1 szál kolbász
4 db fõtt tojás

étolaj
víz
2 dl tejföl

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a héját és karikára felszeleteljük.
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízben lehûtjük, héját leszedjük, majd tojásszeletelõvel karikára felszeleteljük.
Egy tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a burgonya felét, rátesszük a felszeletelt vöröshagymát, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk. Ezután rátesszük a karikára vágott kolbászt, a tojásokat, majd a burgonya másik felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk. Tetejére ráöntjük a sóval és kevés vízzel elkevert tejfölt. Végül sütõben megsütjük.

Rakott burgonya 1 Rakott burgonya 2

Rakott burgonya 3 Rakott burgonya 4

Rakott burgonya 5 Rakott burgonya 6

Rakott burgonya 7 Rakott burgonya 8  







© 2010-2018 by Nagy Évi