Rakott burgonya
Rakott burgonya
Hozzávalók: 2 kg burgonya
1 db vöröshagyma
1 szál kolbász 4 db
fõtt tojás
só
étolaj
víz
2 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfõzzük. Ha kihûlt, lehúzzuk a héját és karikára felszeleteljük.
A tojásokat keményre fõzzük, hideg vízben lehûtjük, héját leszedjük, majd tojásszeletelõvel karikára felszeleteljük.
Egy
tûzálló edénybe/tepsibe belerakjuk a burgonya felét, rátesszük a
felszeletelt vöröshagymát, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk. Ezután
rátesszük a karikára vágott kolbászt, a tojásokat, majd a burgonya másik
felét, megsózzuk, étolajjal meglocsoljuk. Tetejére ráöntjük a sóval és kevés vízzel elkevert tejfölt. Végül sütõben megsütjük.
|