Évi konyha
















Palacsinta

PalacsintaPalacsinta

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 db tojás
2 evõkanál cukor
1,5 l tej
1 kávéskanál só

Sütéshez:
étolaj


Elkészítés
:

A tojást a cukorral, sóval, liszttel és kb. fél liter tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet. Ha túl sûrû a tészta, akkor rakjuk még hozzá tejet, vagy vizet.

A sütéshez a palacsintasütõbe kevés olajat teszünk, megforrósítjuk, belerakunk egy merõkanál palacsintatésztát és addig mozgatjuk a palacsintasütõt, amíg a tészta egyenletesen eloszlik benne. Ha az egyik fele megsült, késsel alányúlva megfordítjuk (vagy feldobjuk, s közben megfordul). A másik felét csak rövid ideig sütjük.

A kisült palacsintákat megtölthetjük lekvárral, kakaós porcukorral, fahéjas porcukorral, túróval, gesztenyés krémmel, pudingos krémmel, gyümölccsel.
A megtöltött palacsintákat megszórjuk porcukorral.

Palacsinta 1 Palacsinta 2

Palacsinta 3 Palacsinta 4

Palacsinta 5 Palacsinta 6 








© 2010-2018 by Nagy Évi