Palacsinta
Palacsinta
Hozzávalók:
1 kg liszt
5 db tojás 2 evõkanál cukor 1,5 l tej
1 kávéskanál só
Sütéshez:
étolaj
Elkészítés:
A tojást a cukorral, sóval, liszttel és kb. fél liter tejjel csomómentesen elkeverjük, majd fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet. Ha túl sûrû a tészta, akkor rakjuk még hozzá tejet, vagy vizet.
A sütéshez a palacsintasütõbe kevés olajat teszünk, megforrósítjuk,
belerakunk egy merõkanál palacsintatésztát és addig mozgatjuk a
palacsintasütõt, amíg a tészta egyenletesen eloszlik benne. Ha az egyik
fele megsült, késsel alányúlva megfordítjuk (vagy feldobjuk, s közben
megfordul). A másik felét csak rövid ideig sütjük.
A kisült palacsintákat megtölthetjük lekvárral, kakaós porcukorral,
fahéjas porcukorral, túróval, gesztenyés krémmel, pudingos krémmel,
gyümölccsel.
A megtöltött palacsintákat megszórjuk porcukorral.
|