Töltött pulyka - gesztenyével
Töltött pulyka - gesztenyével
Hozzávalók: 1 db bébipulyka (3-4 kg-os)
Töltelék:
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg darált pulykahús
2 evõkanál étolaj
2 db tojás
2 szelet kenyér
1 fej vöröshagyma 1 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só 1 kávéskanál majoranna
1/2 kávéskanál bors
1/2 kávéskanál szerecsendió
petrezselyemzöld
+ sült csirke/pulyka fûszersó
Elkészítés:
A töltelékhez a gesztenyemasszát összekeverjük a darált pulykahússal, hozzáadjuk az étolajban üvegesre pirított pirospaprikával megszórt vöröshagymát, a tojást,
a vízbe áztatott és kinyomkodott kenyeret, a sót, a
majorannát, a borsot, a szerecsendiót és a petrezselyemzöldet, majd jól
elkeverjük.
A pulykát bedörzsöljük
sült csirke/pulyka fûszersóval, sütõzacskóban
egy hõálló edénybe/tepsibe tesszük, majd megtöltjük a gesztenyés
töltelékkel. Össze is varrhatjuk, vagy hústûvel össze is
tûzhetjük. Lábait összekötözhetjük. Végül sütõben megsütjük.
Megjegyzés:
Mivel mi nem szeretjük a pulyka bõrét, ezért én lehúztam róla, hogy a húsa piruljon meg.
|