|
|
|||||
|
Hozzávalók a sárga laphoz: Hozzávalók a barma laphoz: Kenéshez: Krém: 30 dkg marcipán (+ 1 kávéskanál kakaópor) sakkbábuk Elkészítés:
A torta alapját a sakktábla szelet alapján készítjük el:
A sárga lapokhoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A tésztát négyzet alakú tepsibe (24x24 cm-es) simítjuk és megsütjük. Két ilyen sárga lapot sütünk. A barna lapokhoz a tojássárgáját a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütõporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A kakaós tésztát négyzet alakú tepsibe (24x24 cm-es) simítjuk és megsütjük. Két ilyen barna lapot sütünk. Ha kihûltek a lapok, akkor az egyik sárga lapot megkenjük lekvárral, rátesszük az egyik barna lapot, azt is megkenjük lekvárral és rátesszük a másik sárga lapot, ismét lekvár jön, végül a másik barna lap. Felszeleteljük 2 cm-es szeletekre, majd lekvárral összeragasztjuk a szeleteket úgy, hogy közben minden második szeletet megfordítunk. Vagyis egy sárga-barna-sárga-barna szeletet egy barna-sárga-barna-sárga szelettel ragasztunk össze. A krémhez a gesztenyemasszát jól összekeverjük a puha vajjal, majd kívülrõl bekenjük vele a tortát. A marcipánt két folpack fólia között négyzet alakúra kinyújtjuk, majd rátesszük a tortára. A lelógó marcipánt levágjuk, adunk hozzá kakaóport, jól összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd 32 db 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A tortán levõ marcipánon bejelöljük a 8x8-as sakktábla mezõit, a barna mezõ helyein kiszedjük a marcipánt, s a helyükre berakjuk a kivágott barna marcipán kockákat. Ezután ráírjuk a sakktábla mezõinek betûjelét és számát. Végül felhelyezzük a sakkbábukat. Megjegyzés: Ezt a tortát Barna 7 éves születésnapjára sütöttem, mert mostanában szeret sakkozni. Jó meglepetés volt! A gyalogok 7-es szám alakban vannak felsorakozva, ami a férjem ötlete volt :-) |
|
||||
© 2010-2018 by Nagy Évi |