Pudingos kosárka
Pudingos kosárka
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg margarin 10 dkg cukor 2 db tojás
késhegynyi sütõpor
Vaníliapudingos
krém:
1 csomag vaníliás pudingpor 5 dl tej
3 evõkanál cukor
Eperpudingos
krém:
1 csomag epres pudingpor
5 dl tej
3 evõkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, majd a lisztet
fokozatosan hozzáadva jól összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, a
kosárkaformánál kicsit nagyobb pohárral kiszaggatjuk, kosárkaformába nyomkodjuk, majd elõmelegített
sütõben megsütjük.
A
vaníliapudingos krémhez a vaníliás pudingport és a cukrot elkeverjük kevés tejjel, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és megfõzzük a pudingot. A krémet még melegen a kosárkákba töltjük, hogy benne hûljön ki.
Hasonló
módon elkészítjük az eperpudingos krémet és a kosárkákba töltjük.
Megjegyzés:
A tetejét ízlés szerint díszíthetjük mazsolával, mandulával, dióval, tortadarával, dekorgyönggyel.
|