Évi konyha
















Milánói makaróni Milánói makaróni

Milánói makaróni

Hozzávalók:
20 dkg gomba
20 dkg sonka
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag milánói alappor
víz

Tésztához:
50 dkg makaróni tészta

víz

Tetejére:
20 dkg trappista sajt


Elkészítés
:
A gombát meghámozzuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. A sonkát kis kockára vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát és tovább pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a milánói alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük.
A makaróni tésztát sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
A milánói szószt a tésztára rakjuk (össze is keverhetjük), tetejére reszelt sajtot szórunk. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.

Milánói makaróni 1 Milánói makaróni 2

Milánói makaróni 3 Milánói makaróni 4

Milánói makaróni 5 Milánói makaróni 6

Milánói makaróni 7 Milánói makaróni 8

Milánói makaróni 9 Milánói makaróni 10

Milánói makaróni 11 Milánói makaróni 12

Milánói makaróni 13 Milánói makaróni 14  








© 2010-2018 by Nagy Évi