Milánói makaróni
Milánói makaróni
Hozzávalók: 20 dkg gomba
20 dkg sonka
2 evõkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
1 csomag milánói alappor víz
Tésztához:
50 dkg makaróni tészta
só
víz
Tetejére:
20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A gombát meghámozzuk, megmossuk, majd apróra vágjuk. A sonkát kis kockára vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát
étolajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a sonkát és tovább
pirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje és hozzáadjuk a
milánói alapport, majd gyakori keverés mellett készre fõzzük.
A makaróni tésztát sós vízben megfõzzük, majd leszûrjük.
A milánói szószt a tésztára rakjuk (össze is keverhetjük), tetejére reszelt sajtot szórunk. Tálaláskor tehetünk rá ketchup-ot.
|