Évi konyha
















Aranygaluska vaníliaöntettel

Aranygaluska vaníliaöntettelAranygaluska vaníliaöntettel

Hozzávalók:
1 kg liszt
5 dkg élesztõ
4 db tojássárgája
10 dkg vaj
10 dkg cukor
kb. 6 dl tej
csipetnyi só


Töltelék
:

10 dkg darált dió

10 dkg cukor


Vaníliaöntet
:

2 csomag vaníliás pudingpor

1,5 l tej

6 evõkanál cukor


Elkészítés
:

Az élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszt feléhez. Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot, a sót, a vajat, majd a tejet. Végül a maradék liszttel együtt közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé. Megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a cukros dióval.
Elõmelegített sütõben 160°C-on megsütjük. Vaníliaöntettel tálaljuk.

A vaníliaöntethez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a többi tejet és híg öntetet fõzünk belõle.

Aranygaluska vaníliaöntettel 1 Aranygaluska vaníliaöntettel 2

Aranygaluska vaníliaöntettel 3 Aranygaluska vaníliaöntettel 4

Aranygaluska vaníliaöntettel 5 Aranygaluska vaníliaöntettel 6

Aranygaluska vaníliaöntettel 7 Aranygaluska vaníliaöntettel 8

Aranygaluska vaníliaöntettel 9 Aranygaluska vaníliaöntettel 10

Aranygaluska vaníliaöntettel 11 Aranygaluska vaníliaöntettel 12

Aranygaluska vaníliaöntettel 13 Aranygaluska vaníliaöntettel 14

Aranygaluska vaníliaöntettel 15 Aranygaluska vaníliaöntettel 16

Aranygaluska vaníliaöntettel 17 Aranygaluska vaníliaöntettel 18








© 2010-2018 by Nagy Évi