Évi konyha
















Gyümölcsleves GyümölcslevesGyümölcsleves

Hozzávalók:

500 g meggy/cseresznye
2 db alma
4 db barack
1 kávéskanál fahéj
20 db szegfûszeg
4 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
1,5 l víz

Elkészítés
:
A meggyet/cseresznyét kimagozzuk. Az almát és a barackot meghámozzuk és felszeleteljük.
Egy nagy edényben feltesszük a vizet fõni a szegfûszeggel, a fahéjjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor elkezd forrni a víz beletesszük a meggyet/cseresznyét, az almát és a barackot, majd együtt forraljuk pár percig. (Nem szabad sokáig forralni, mert a gyümölcsök szétfõnének.)
Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és hozzáadjuk a gyümölcsleveshez. Hidegen tálaljuk.

Gyümölcsleves 1 Gyümölcsleves 2

Gyümölcsleves 3 Gyümölcsleves 4

Gyümölcsleves 5 Gyümölcsleves 6

Gyümölcsleves 7 Gyümölcsleves 8

Gyümölcsleves 9 Gyümölcsleves 10







© 2010-2018 by Nagy Évi