|
Gyümölcsleves
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
500 g meggy/cseresznye
2 db alma
4 db barack
1 kávéskanál fahéj
20 db szegfûszeg
4 evõkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
1,5 l víz
Elkészítés:
A meggyet/cseresznyét kimagozzuk. Az almát és a barackot meghámozzuk és felszeleteljük.
Egy nagy edényben feltesszük a vizet fõni a szegfûszeggel, a fahéjjal,
a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor elkezd forrni a víz
beletesszük a meggyet/cseresznyét, az almát és a barackot, majd együtt
forraljuk pár percig. (Nem szabad sokáig forralni, mert a gyümölcsök
szétfõnének.)
Közben a pudingot csomómentesen elkeverjük a tejjel és
hozzáadjuk a gyümölcsleveshez. Hidegen tálaljuk.
|
|