Néger szelet
Néger
szelet
Hozzávalók:
70
dkg liszt
10
dkg margarin
10
dkg cukor
1/2
csomag sütõpor
3 evõkanál kakaópor
3 evõkanál méz
2
db tojás
1,5
dl tej
Krém:
6
dl tej
6 evõkanál liszt
6 evõkanál cukor
1
vaníliás cukor
1
db citrom reszelt héja
25
dkg margarin
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
Elmorzsoljuk a margarint a sütõporral elkevert lisztben,
majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a tojást, a mézet és a tejet.
Jól eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján
megsütjük.
A
krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, ezután fokozatosan
hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle.
Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
A
lapokat megtöltjük a krémmel, hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy
egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
A
mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük
a sütire. Miután megdermedt forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.
|