Évi konyha
















Néger szelet

Néger szeletNéger szelet

Hozzávalók:
70 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 csomag sütõpor
3
evõkanál kakaópor
3
evõkanál méz
2 db tojás
1,5 dl tej


Krém
:

6 dl tej

6
evõkanál liszt
6
evõkanál cukor
1 vaníliás cukor

1 db citrom reszelt héja

25 dkg margarin


Máz
:

10 dkg tortabevonó

5 dkg vaj


Elkészítés
:

Elmorzsoljuk a margarint a sütõporral elkevert lisztben, majd hozzáadjuk a cukrot, a kakaóport, a tojást, a mézet és a tejet. Jól eldolgozzuk, háromfelé osztjuk és a tepsi hátlapján megsütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a margarint.
A lapokat megtöltjük a krémmel, hûtõbe tesszük 2-3 órát (vagy egy éjszakát), amíg megpuhulnak a lapok.
A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire. Miután megdermedt forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.






© 2010-2018 by Nagy Évi