Reszelt kakaós-túrós
Reszelt kakaós-túrós
Hozzávalók: 40 dkg liszt
25
dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db
tojássárgája
1/2 csomag sütõpor
4 evõkanál kakaópor
Krém:
50 dkg
túró
20 dkg
cukor
3 evõkanál búzadara
3 db
tojássárgája
2 dl
tejföl
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
4 db tojásfehérje
felverve habbá
Elkészítés:
A tojássárgáját
a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a sütõporral elkevert lisztet.
Jól összegyúrjuk és 1 órára
hûtõbe rakjuk.
A krémhez az áttört
túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, a tojássárgájával és a búzadarával. Hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat,
végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjébõl felvert habot.
A hûtõbõl kivett
tészta felét belereszeljük a tepsibe, ráöntjük a túrós
krémet, majd a tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.
Elõmelegített
sütõben megsütjük.
|