Évi konyha
















Reszelt kakaós-túrós Reszelt kakaós-túrós Reszelt kakaós-túrós

Hozzávalók:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
1/2 csomag sütõpor
4 evõkanál kakaópor

Krém:
50
dkg túró
20
dkg cukor
3
evõkanál búzadara
3
db tojássárgája
2
dl tejföl
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
4 db tojásfehérje felverve habbá

Elkészítés:
A tojássárgáját a margarinnal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport és a sütõporral elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk és 1 órára hûtõbe rakjuk.
A krémhez az áttört túrót összekeverjük a tejföllel, a cukorral, a tojássárgájával és a búzadarával. Hozzáadjuk a mazsolát és a reszelt citromhéjat, végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjébõl felvert habot.
A hûtõbõl kivett tészta felét belereszeljük a tepsibe, ráöntjük a túrós krémet, majd a tészta másik felét ráreszeljük a tetejére.
Elõmelegített sütõben megsütjük.







© 2010-2018 by Nagy Évi