Banános-túrós torta
Banános-túrós
torta
Hozzávalók:
10 db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
Krém:
500 g túró
3 evõkanál
cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
5 dl tejszínhab
Tetejére:
4-5
db banán
mandulaszeletek
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény
habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a
cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
Két kerek tortaformában
megsütjük.
Ha
kihûltek a piskóták, akkor félbevágjuk.
A krémhez a túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és
a citrom reszelt héjával.
A tejszínhabot kemény habbá verjük, majd felét a túrós krémhez
adjuk (a másik felét eltesszük a torta külsõ díszítésére).
Az egyik
félbevágott piskótát megkenjük krémmel, ráteszünk banánszeleteket, azt is megkenjük krémmel,
majd rátesszük a második piskótát,
krémet-banánt-krémet, majd a harmadik piskótát,
krémet-banánt-krémet. Végül
rátesszük a negyedik piskótát és
az egész tortát bekenjük körbe tejszínhabbal.
Tetejét banánszeletekkel
és tejszínhabbal díszítjük. Oldalára mandulaszeleteket teszünk.
|