Zöldbabfõzelék
Zöldbabfõzelék
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só 3 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
2 evõkanál ecet
víz
Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, majd sós vízben megfõzzük.
Ha puhára fõtt
a zöldbab, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a
pirospaprikával jól elkeverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a zöldbab levét, végül a megfõtt zöldbabot. Még egyszer
felforraljuk. Végül hozzákeverjük az ecetet. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
|