Évi konyha
















Zöldbabfõzelék ZöldbabfõzelékZöldbabfõzelék

Hozzávalók:
50 dkg  zöldbab
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
3 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
2 evõkanál ecet
víz

Elkészítés:
A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, majd sós vízben megfõzzük.
Ha puhára fõtt a zöldbab, akkor hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a zöldbab levét, végül a megfõtt zöldbabot. Még egyszer felforraljuk. Végül hozzákeverjük az ecetet. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.

Zöldbabfõzelék 1 Zöldbabfõzelék 2

Zöldbabfõzelék 3 Zöldbabfõzelék 4

Zöldbabfõzelék 5 Zöldbabfõzelék 6

Zöldbabfõzelék 7 Zöldbabfõzelék 8

Zöldbabfõzelék 9 Zöldbabfõzelék 10

Zöldbabfõzelék 11








© 2010-2018 by Nagy Évi