Évi konyha
















Vendégváró szelet

Vendégváró szeletVendégváró szelet

Hozzávalók:

Barna lap:
30 dkg liszt
5 dkg cukor
10 dkg vaj
2 evõkanál kakaópor
1 db tojás
1 kávéskanál sütõpor
5 evõkanál tej


Sárga lap (piskóta)
:
4 db tojás
10 evõkanál  cukor
10 evõkanál hideg víz
10 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor

Krém
:
5 dl tej
5 evõkanál liszt
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj

Elkészítés:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán két egyforma lapot sütünk belõle.
A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet. Elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt hozzákeverjük a vajat.
Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a piskótalapot, erre rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a másik barna lappal.
Hûtõbe tesszük egy éjszakára, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Vendégváró szelet 1 Vendégváró szelet 2

Vendégváró szelet 3 Vendégváró szelet 4

Vendégváró szelet 5 Vendégváró szelet 6

Vendégváró szelet 7 Vendégváró szelet 8

Vendégváró szelet 9 Vendégváró szelet 10

Vendégváró szelet 11 Vendégváró szelet 12

Vendégváró szelet 13 Vendégváró szelet 14

Vendégváró szelet 15 Vendégváró szelet 16

Vendégváró szelet 17 Vendégváró szelet 18

Vendégváró szelet 19 Vendégváró szelet 20

Vendégváró szelet 21 Vendégváró szelet 22

Vendégváró szelet 23 Vendégváró szelet 24

Vendégváró szelet 25 Vendégváró szelet 26

Vendégváró szelet 27 Vendégváró szelet 28







© 2010-2018 by Nagy Évi