Vendégváró szelet
Vendégváró
szelet
Hozzávalók:
Barna
lap:
30
dkg liszt
5
dkg cukor
10
dkg vaj
2 evõkanál kakaópor
1
db tojás
1 kávéskanál sütõpor
5 evõkanál tej
Sárga
lap (piskóta):
4
db tojás
10 evõkanál cukor
10 evõkanál hideg víz
10 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
Krém:
5
dl tej
5 evõkanál liszt
10
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
25
dkg vaj
Elkészítés:
A
barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán két
egyforma lapot sütünk belõle.
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a lisztet elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukrot és a vaníliás cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a
maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Amikor kihûlt
hozzákeverjük a vajat.
Az
egyik barna lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a
piskótalapot, erre rákenjük a maradék krémet, majd befedjük a
másik barna lappal.
Hûtõbe
tesszük egy éjszakára, majd forró
vízbe mártott késsel felszeleteljük.
|