Marcipán Percy mozdony torta - gesztenyés
Marcipán
Percy mozdony torta - gesztenyés
Hozzávalók:
10
db tojás
10
evõkanál víz
20
evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
felébe:
2 evõkanál kakaópor
Krém:
50 dkg
gesztenyemassza
10
dkg porcukor
20
dkg vaj
Tetejére:
50
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
A
tészta felét tepsibe öntjük, majd elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
A
tészta másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután tepsibe
öntjük és elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral és a
vajjal.
Ha
kihûlt a piskóta felvágjuk olyan részekre, amikbõl össze tudjuk
állítani a mozdonyt.
A
sárga piskótát egy fél és két negyed részre vágjuk (a felénél
kicsit keskenyebbre, a negyedénél kicsit szélesebbre úgy, hogy a
nagyobb rész hosszúsága kb. megegyezzen a kisebbik rész
szélességével).
A
barna piskótát egy fél, egy negyed és két nyolcad részre vágjuk
(úgy, hogy a nagyobb rész hosszúsága kb. megegyezzen a kisebbik
rész szélességével).
A
sárga fél piskótát megkenjük krémmel, rátesszük a barna fél
piskótát, megkenjük krémmel, rátesszük a sárga negyed piskótát
és krémet, majd a barna negyed piskótát és krémet, ezután a
sárga negyed piskótát, aminek csak a hátsó részét kenjük meg
krémmel, rátesszük a két nyolcad piskótát krémmel töltve.
Mozdony alakúra vágjuk a piskótát, kéményt, sípot rakunk rá.
Ezután
marcipánnal beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt
körbe levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a mozdony
részeit.
Megjegyzés:
Ezt
a tortát Barna 3 éves születésnapjára sütöttem, ezért van
rajta 3-as szám (egyébként a Percy mozdony 6-os számú).
|