Évi konyha
















Sport szelet Sport szelet Sport szelet

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
3 evõkanál kakaópor

25 dkg margarin

10 dkg cukor

2 dl tej

1/2 rumaroma


Máz
:

10 dkg tortabevonó

5 dkg vaj


Elkészítés
:

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral, hozzáadjuk az olvasztott margarint, a cukrot, a rumaromát és a tejet. Jól összekeverjük, és egy közepes tepsibe nyomkodjuk.
A mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük a sütire. Ezután hûtõbe rakjuk 1-2 órát, majd forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés
:

A csokimázra szórhatunk színes tortadarát, vagy dekorgyöngyöt is, így még jobban néz ki.






© 2010-2018 by Nagy Évi