turos_pite_
Túrós pite
Hozzávalók:
10
dkg cukor
1
db tojás
25
dkg margarin
40
dkg liszt
1/2
csomag sütõpor
2
evõkanál tejföl
csipetnyi
só
Töltelék:
50 dkg túró
15
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor
1 db tojássárgája
5 dkg mazsola
1 dl tejföl
1
db citrom reszelt héja
2
evõkanál búzadara
Elkészítés:
A tojást
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a
maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a
cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és a mazsolát.
A
tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe
tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a túrótölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott
tésztával.
Tetejét
villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével.
Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha
kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.
|