Évi konyha
















turos_pite_

Túrós piteTúrós pite

Hozzávalók:
10 dkg cukor
1 db tojás
25 dkg margarin
40 dkg liszt

1/2 csomag
sütõpor
2 evõkanál tejföl
csipetnyi só

Töltelék:
50 dkg túró

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojássárgája
5 dkg mazsola
1 dl tejföl
1 db citrom reszelt héja
2 evõkanál búzadara

Elkészítés:
A tojást a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszt felét, a sót és a sütõport. Jól összekeverjük, ezután hozzáadjuk a tejfölt, majd a maradék lisztet fokozatosan hozzáadva egy könnyen gyúrható tésztát gyúrunk.
A töltelékhez az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával. Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a citrom reszelt héját és a mazsolát.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és tepsibe tesszük. Megszórjuk búzadarával, elterítjük rajta a túrótölteléket, majd beborítjuk a másik kinyújtott tésztával.
Tetejét villával megszurkáljuk és megkenjük tojásfehérjével. Elõmelegített sütõben megsütjük.
Ha kihûlt kockákra szeleteljük, és porcukorral megszórjuk.

Túrós pite 1 Túrós pite 2

Túrós pite 3 Túrós pite 4

Túrós pite 5 Túrós pite 6

Túrós pite 7 Túrós pite 8

Túrós pite 9 Túrós pite 10

Túrós pite 11 Túrós pite 12

Túrós pite 12 Túrós pite 14

Túrós pite 15 Túrós pite 16






© 2010-2018 by Nagy Évi