Évi konyha
















Marcipán maci torta - csokikrémes Marcipán maci torta - csokikrémesMarcipán maci torta - csokikrémes

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
16 evõkanál liszt
3 kávéskanál sütõpor

Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor

3
evõkanál kakaópor

Tetejére:
50 dkg marcipán


Elkészítés
:

A piskótához a tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet.
A tésztát macitortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A krémhez a vajat elkeverjük porcukorral és a kakaóporral.

Ha kihûlt a piskóta, akkor félbevágjuk és megtöltjük a krémmel. Ezután marcipánnal beborítjuk az egész macitortát, a fölösleges marcipánt körbe levágjuk. Ezután marcipánból megformázzuk a maci kezét, lábát, szemét, orrát, száját és fülét.

Megjegyzés:
Ezt a tortát a második fiúnk, Donát 1 éves születésnapjára sütöttem. Donát is megformázta egy kicsit a macit.

Marcipán maci torta - csokikrémes 1 Marcipán maci torta - csokikrémes 2

Marcipán maci torta - csokikrémes 3 Marcipán maci torta - csokikrémes 4

Marcipán maci torta - csokikrémes 5 Marcipán maci torta - csokikrémes 6








© 2010-2018 by Nagy Évi