Marcipán maci torta - csokikrémes
Marcipán
maci torta - csokikrémes
Hozzávalók:
8
db tojás
8
evõkanál víz
16 evõkanál cukor
16 evõkanál liszt
3 kávéskanál sütõpor
Krém:
20
dkg vaj
20
dkg porcukor
3 evõkanál kakaópor
Tetejére:
50
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
A
tésztát macitortaformába öntjük, majd elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a vajat elkeverjük porcukorral és a kakaóporral.
Ha
kihûlt a piskóta, akkor félbevágjuk és megtöltjük a krémmel.
Ezután marcipánnal beborítjuk az egész macitortát, a fölösleges
marcipánt körbe levágjuk. Ezután marcipánból megformázzuk a
maci kezét, lábát, szemét, orrát, száját és fülét.
Megjegyzés:
Ezt a tortát a második fiúnk, Donát 1 éves születésnapjára sütöttem. Donát is megformázta egy
kicsit a macit.
|