Linzer sütemények
Linzer
sütemények
Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 evõkanál kakaópor (fele
tésztához)
Elkészítés:
A tojásokat
a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom
reszelt héját és a lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk,
két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. 30
percre hûtõbe rakjuk.
Ezután fél cm vastagra
kinyújtjuk és különféle linzerformákkal kiszaggatjuk. A maradék
tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Elõmelegített sütõben 180°C-on
megsütjük.
Megjegyzés:
A
kakaós
tekercsek
készítésekor egy sárga és egy barna lapot kinyújtunk egyforma
kockára, a sárga lapra rátesszük a barna lapot, majd feltekerjük
(mint a kakaós csigát). Ezután hûtõben lehûtjük, majd
felszeleteljük és megsütjük.
A
kockás
linzer
készítésekor a tészta negyed részét kinyújtjuk vékony
téglalapra, majd a maradék tésztából két sárga rudat és két
barna rudat formázunk, majd színek szerint váltakozva tesszük a
kinyújtott lapra és körbeborítjuk a rudakat. Ezután hûtõben
lehûtjük, majd felszeleteljük és megsütjük.
A
töltött
rúd
készítésekor a sárga tészta felét kinyújtjuk vékony
téglalapra, a másik felébõl rudat formázunk, ugyanígy a barna
tészta felét kinyújtjuk vékony téglalapra, a másik felébõl
rudat formázunk. A sárga lapba beletekerjük a barna rudat, a barna
lapba pedig a sárga rudat. Ezután hûtõben lehûtjük, majd
felszeleteljük és megsütjük.
|