Évi konyha
Linzer sütemények Linzer süteményekLinzer sütemények

Hozzávalók:
1 kg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 evõkanál kakaópor (fele tésztához)Elkészítés
:

A tojásokat a margarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, két részre osztjuk és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport. 30 percre hûtõbe rakjuk.
Ezután fél cm vastagra kinyújtjuk és különféle linzerformákkal kiszaggatjuk. A maradék tésztát újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Elõmelegített sütõben 180°C-on megsütjük.

Megjegyzés
:

A kakaós tekercsek készítésekor egy sárga és egy barna lapot kinyújtunk egyforma kockára, a sárga lapra rátesszük a barna lapot, majd feltekerjük (mint a kakaós csigát). Ezután hûtõben lehûtjük, majd felszeleteljük és megsütjük.
A kockás linzer készítésekor a tészta negyed részét kinyújtjuk vékony téglalapra, majd a maradék tésztából két sárga rudat és két barna rudat formázunk, majd színek szerint váltakozva tesszük a kinyújtott lapra és körbeborítjuk a rudakat. Ezután hûtõben lehûtjük, majd felszeleteljük és megsütjük.
A töltött rúd készítésekor a sárga tészta felét kinyújtjuk vékony téglalapra, a másik felébõl rudat formázunk, ugyanígy a barna tészta felét kinyújtjuk vékony téglalapra, a másik felébõl rudat formázunk. A sárga lapba beletekerjük a barna rudat, a barna lapba pedig a sárga rudat. Ezután hûtõben lehûtjük, majd felszeleteljük és megsütjük.

© 2010-2018 by Nagy Évi