Marcipán Barbie torta - gesztenyés
Marcipán Barbie torta - gesztenyés
Hozzávalók: 22 cm-es kerek piskótához:
4 db tojás
4
evõkanál víz
8 evõkanál cukor
8 evõkanál liszt
1 kávéskanál sütõpor
22 cm-es kuglóf alakú piskótához:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
16 evõkanál liszt
2 kávéskanál sütõpor
12 cm-es tálas piskótához:
3 db tojás
3 evõkanál víz
6 evõkanál cukor
6 evõkanál liszt
1
kávéskanál sütõpor
Krém: 75 dkg
gesztenyemassza
30
dkg vaj
3 csomag vaníliás cukor
2 dl víz
Tetejére:
60
dkg marcipán
Díszítés: dekorgyöngy
Elkészítés:
Az elsõ
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. 22 cm-es tortaformába öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt kétfelé vágjuk.
A második
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. Kuglófformába öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt háromfelé vágjuk. (Elõtte levágtam a felpúposodott tetejét, hogy egyenes legyen.)
A harmadik
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet. 12 cm-es tálba öntjük, majd elõmelegített
sütõben tûpróbáig sütjük. Ha kihûlt háromfelé vágjuk. (Itt szintén le kellett vágnom a felpúposodott tetejét.) Közepét pogácsaszaggatóval kilyukasztjuk, hogy bele tudjuk majd helyezni a babát.
A
krémhez felmelegítjük a vizet a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a vajat, ezután jól összekeverjük.
Ezután
elkezdjük összeállítani a tortát. Elõször egy kerek lapra rákenjük a krémet, rátesszük a másik lapot, megkenjük krémmel, majd a
kuglófos piskótákat helyezzük fel egymásra krémmel megtöltve, végül a
tálban sütött piskótát rakjuk fel. Hûtõbe rakjuk, amíg kinyújtjuk a marcipánt.
A
marcipánt két folpack fólia között kör alakúra kinyújtjuk, majd
rátesszük a tortára. Ezután eligazítjuk a szoknya ráncait és középét
kilyukasztjuk. A babáról levesszük a ruhát, betekerjük folpackba a lábfejétõl
a melléig,
majd óvatosan belehelyezzük a tortába.
Ezután bevonjuk a baba felsõ testét marcipánnal, majd tetszõlegesen
díszítjük dekorgyönggyel, marcipánnal (pl. karkötõt, nyakláncot, hajcsatot
készíthetünk a babának).
|