Almás rétes
Almás rétes
Hozzávalók:
8 db-os
réteslap
étolaj
Töltelék:
60 dkg
reszelt alma (kb. 1 kg almából)
10 dkg
cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 kávéskanál fahéj
+ búzadara
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,
lereszeljük, hozzákeverünk a cukrot,
a vaníliás cukrot és a fahéjat.
Nedves
konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal,
ráteszünk még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal,
majd az egyik végét meghintjük búzadarával és rárakjuk a lecsepegtetett almás töltelék
negyed részét. A konyharuha segítségével feltekerjük az almás rétest, tepsibe rakjuk, majd
megkenjük étolajjal.
Elõmelegített
sütõben megsütjük. Ha kihûlt
felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
|