Pingvinek kekszbõl
Pingvinek kekszbõl
Hozzávalók:
50 dkg
darált háztartási keksz
2 evõkanál kakaópor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 mogyoró aroma
kb. 2 dl tej
Díszítéshez:
20 dkg fehér csoki + 10 dkg vaj
10 dkg étcsoki + 5 dkg vaj
marcipán
Elkészítés:
A darált kekszet
összekeverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a
mogyoró aromát és annyi tejet, hogy jól formálható legyen.
A tésztából nedves kézzel golyókat készítünk, majd kb. 12 cm-es
rudakat sodrunk. Ezután hûtõbe tesszük kb. 1 órára (vagy rövidebb
ideig mélyhûtõbe), hogy kemény legyen a tészta.
A fehér csokit gõz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a vajat.
A hûtõbõl kivéve a rudakat félbevágjuk, belemártjuk a fehér
csokiba a teljes felületét, majd visszatesszük a hûtõbe, hogy a
csoki megdermedjen.
Közben gõz fölött felolvasztjuk az étcsokit a vajjal.
Ezután a pingvinek hátsó részét és a fejét belemártjuk az
étcsokiba, a hasát hagyjuk fehéren.
A pingvinek szeméhez használhatjuk a maradék fehér csokit, vagy
marcipánt. A csõrét pl. sárga marcipánból készíthetjük.
|