Marcipán pillangó torta - gesztenyés
Marcipán
pillangó torta - gesztenyés
Hozzávalók:
10
db tojás
10 evõkanál víz
20 evõkanál cukor
20 evõkanál liszt
4 kávéskanál sütõpor
1/3-ába:
2 evõkanál kakaópor
Krém:
50 dkg
gesztenyemassza
10
dkg porcukor
20
dkg vaj
Tetejére:
50
dkg marcipán
Elkészítés:
A
piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd
hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sütõporral elkevert
lisztet.
A
tészta 2/3 részét pillangótortaformába öntjük, majd
elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük.
A
tészta maradék részéhez hozzáadjuk a kakaóport, ezután
pillangótortaformába öntjük és elõmelegített sütõben
tûpróbáig sütjük.
A
krémhez a gesztenyemasszát összekeverjük a porcukorral és a
vajjal.
Ha
kihûlt a piskóta, akkor a sárga piskótát két felé vágjuk.
Az
elsõ sárga piskótára rákenjük a krém felét, rátesszük a
barna piskótát, erre rákenjük a krém másik felét, majd
rátesszük a másik sárga piskótát. Ezután marcipánnal
beborítjuk az egész tortát, a fölösleges marcipánt körbe
levágjuk. A maradék marcipánból megformázzuk a pillangó
szárnyait.
Megjegyzés:
Ezt
a tortát Barna 2 éves születésnapjára sütöttem.
|