Lencsefõzelék
Lencsefõzelék
Hozzávalók: 30 dkg lencse 1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2-3 db babérlevél
4 evõkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz
Elkészítés:
A
lencsét átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne búzaszemek,
kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap feltesszük fõni a lencsét sóval és babérlevéllel. Ha puhára fõtt
a lencse, akkor kivesszük belõle a babérlevelet, majd hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a
pirospaprikával jól elkeverjük.
Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a lencse levét, végül a megfõtt lencsét. Még egyszer
felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.
|