Évi konyha
















Lencsefõzelék LencsefõzelékLencsefõzelék

Hozzávalók:
30 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
2-3 db babérlevél
4 evõkanál liszt
1 kávéskanál pirospaprika
3 evõkanál étolaj
1 kávéskanál ételízesítõ
víz

Elkészítés:
A lencsét átválogatjuk (mivel elõfordulnak benne búzaszemek, kavicsdarabok, földdarabok), alaposan átmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy magába szívja a vizet.
Másnap feltesszük fõni a lencsét sóval és babérlevéllel. Ha puhára fõtt a lencse, akkor kivesszük belõle a babérlevelet, majd hagymás paprikás rántással besûrítjük.
A rántáshoz az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, amivel kicsit pirítjuk még, majd a pirospaprikával jól elkeverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a lencse levét, végül a megfõtt lencsét. Még egyszer felforraljuk. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.

Lencsefõzelék 1 Lencsefõzelék 2

Lencsefõzelék 3 Lencsefõzelék 4

Lencsefõzelék 5 Lencsefõzelék 6

Lencsefõzelék 7 Lencsefõzelék 8

Lencsefõzelék 9 Lencsefõzelék 10

Lencsefõzelék 11 Lencsefõzelék 12

Lencsefõzelék 13








© 2010-2018 by Nagy Évi