Évi konyha
















Tiramisu

TiramisuTiramisu

Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
2 db tojás
25 dkg mascarpone krémsajt
2,5 dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
20 ml rumaroma
2 dl kávé

Tetejére:
kakaópor

Elkészítés:
2 dl kávét fõzünk, lehûtjük, majd belerakjuk a rumaroma felét.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját, a rumaroma másik felét és a mascarpone krémsajtot, majd a tejszínhabot. Jól elkeverjük.

A babapiskótákat egyesével belemártjuk a kihûlt rumos kávéba (éppen csak egy bemerítést végzünk, ne hagyjuk sokáig benne ázni, mert túlszívja magát a piskóta). Egy kis tepsit (vagy tálat) kibélelünk folpack fóliával, erre helyezzük egymás mellé a kávéba mártott babapiskótákat. Ráöntjük a krém felét, majd még egy sor babapiskótát teszünk egymás mellé, és ráöntjük a maradék krémet. Végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.

.Tiramisu 1 Tiramisu 2

Tiramisu 3 Tiramisu 4

Tiramisu 5 Tiramisu 6

Tiramisu 7 Tiramisu 8

Tiramisu 9 Tiramisu 10

Tiramisu 11 Tiramisu 12

Tiramisu 13 Tiramisu 14

Tiramisu 15 Tiramisu 16

Tiramisu 17 Tiramisu 18

Tiramisu 19 Tiramisu 20







© 2010-2018 by Nagy Évi