Tiramisu
Tiramisu
Hozzávalók:
20 dkg babapiskóta
2 db tojás
25 dkg mascarpone krémsajt
2,5 dl habtejszín
(Hulala, Meggle Cukrászhab)
20 ml rumaroma
2 dl kávé
Tetejére:
kakaópor
Elkészítés:
2 dl kávét fõzünk, lehûtjük, majd
belerakjuk a rumaroma felét.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.
A tojásfehérjét kemény habbá
verjük, hozzákeverjük a tojás sárgáját,
a rumaroma másik felét és a mascarpone krémsajtot, majd a
tejszínhabot. Jól elkeverjük.
A babapiskótákat egyesével belemártjuk a
kihûlt rumos kávéba (éppen csak egy bemerítést végzünk, ne hagyjuk
sokáig benne ázni, mert túlszívja magát a piskóta). Egy kis tepsit
(vagy tálat) kibélelünk folpack fóliával, erre helyezzük egymás
mellé a kávéba mártott babapiskótákat. Ráöntjük a krém felét, majd
még egy sor babapiskótát teszünk egymás mellé, és ráöntjük a
maradék krémet. Végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
Pár órára, vagy egy éjszakára hûtõbe tesszük.
.
|