Évi konyha
















Burgonyafõzelék Burgonyafõzelék Burgonyafõzelék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál só
1 kávéskanál pirospaprika
2 evõkanál étolaj
2 db babérlevél
1 kávéskanál ételízesítõ
1 dl tejföl
2 evõkanál liszt
víz

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, vékony karikára vágjuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát,belerakjuk a karikára vágott burgonyát, és megsózzuk. Elõször saját levén, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk a babérlevéllel. Végül a liszttel simára kevert tejfölös habarással besûrítjük. Ízlés szerint adunk hozzá még ételízesítõt.

Burgonyafõzelék 1 Burgonyafõzelék 2

Burgonyafõzelék 3 Burgonyafõzelék 4

Burgonyafõzelék 5 Burgonyafõzelék 6

Burgonyafõzelék 7 Burgonyafõzelék 8

Burgonyafõzelék 9 Burgonyafõzelék 10

 







© 2010-2018 by Nagy Évi