Feketeerdõ torta II.
Feketeerdõ
torta II.
Hozzávalók:
8
db tojás
8 evõkanál víz
16 evõkanál cukor
14 evõkanál liszt
3 kávéskanál
sütõpor
2 evõkanál kakaópor
Krém:
2
csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6 evõkanál cukor
3 evõkanál
tejszínhab
Díszítéshez:
8 dl tejszínhab
14 szem meggy
csokoládé
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjéket
a vízzel együtt kemény habbá
verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport
és a sütõporral elkevert lisztet. Tortaformába
öntjük a felét, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig
sütjük. Kivesszük a formából a megsült piskótát, majd a másik
piskótát is megsütjük. Ha kihûlt, akkor mindkét piskótát
kettévágjuk.
A
krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd
belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék
tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt hozzáadunk 3
evõkanál tejszínhabot.
Az
elsõ piskótát megkenjük a krémmel, ráteszünk meggyet,
megkenjük tejszínhabbal. Rátesszük a második piskótát, krémet,
meggyet és tejszínhabot. Ezután jön a harmadik piskóta, krém,
meggy és tejszínhab. Végül rátesszük a negyedik piskótát, a
tetejét és az oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd díszítjük
csokoládéforgáccsal, meggyel.
Megjegyzés:
Meggy
helyett én cseresznyét raktam bele, mert a gyerekek azt jobban
szeretik.
|