Évi konyha
















Feketeerdõ torta II. Feketeerdõ torta II.

Feketeerdõ torta II.

Hozzávalók:
8 db tojás
8 evõkanál víz
16
evõkanál cukor
14
evõkanál liszt
3 kávéskanál sütõpor
2
evõkanál kakaópor

Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej
6
evõkanál cukor
3
evõkanál tejszínhab

Díszítéshez:
8 dl tejszínhab
14 szem meggy
csokoládé

Elkészítés:
A piskótához a
tojásfehérjéket a vízzel együtt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot, a kakaóport és a sütõporral elkevert lisztet. Tortaformába öntjük a felét, majd elõmelegített sütõben tûpróbáig sütjük. Kivesszük a formából a megsült piskótát, majd a másik piskótát is megsütjük. Ha kihûlt, akkor mindkét piskótát kettévágjuk.

A krémhez a vanília pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a cukrot, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt hozzáadunk 3 evõkanál tejszínhabot.

Az elsõ piskótát megkenjük a krémmel, ráteszünk meggyet, megkenjük tejszínhabbal. Rátesszük a második piskótát, krémet, meggyet és tejszínhabot. Ezután jön a harmadik piskóta, krém, meggy és tejszínhab. Végül rátesszük a negyedik piskótát, a tetejét és az oldalát bekenjük tejszínhabbal, majd díszítjük csokoládéforgáccsal, meggyel.

Megjegyzés:
Meggy helyett én cseresznyét raktam bele, mert a gyerekek azt jobban szeretik.







© 2010-2018 by Nagy Évi