Évi konyha
















Kakaós csiga

Kakaós csigaKakaós csiga

Hozzávalók:
60 dkg liszt
5 dkg élesztõ
2 db tojássárgája
2 evõkanál étolaj
4
evõkanál cukor
kb. 2 dl tej
csipetnyi só


Töltelék
:

5 dkg vaj

5
evõkanál porcukor
5
evõkanál kakaópor

Tetejére
:

2 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

2
evõkanál cukor

Elkészítés
:

Az élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat, sót, olajat és annyi tejet, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük, majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Megöntözzük a megolvasztott vaj felével, meghintjük a kakaós porcukorral, és összetekerjük. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat tepsibe rakjuk. Megöntözzük a maradék vajjal.
Elõmelegített sütõben 160°C-on megsütjük. Amikor majdnem kész, vaníliás tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.






© 2010-2018 by Nagy Évi