Kakaós csiga
Kakaós
csiga
Hozzávalók:
60
dkg liszt
5
dkg élesztõ
2
db tojássárgája
2
evõkanál étolaj
4
evõkanál cukor
kb.
2 dl tej
csipetnyi
só
Töltelék:
5
dkg vaj
5 evõkanál porcukor
5 evõkanál kakaópor
Tetejére:
2
dl tej
2
csomag vaníliás cukor
2 evõkanál cukor
Elkészítés:
Az
élesztõt cukros langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a
lisztet, a tojássárgákat, sót, olajat és annyi tejet, hogy
közepesen kemény kelt tésztát kapjunk. Duplájára kelesztjük,
majd lisztes deszkán ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk.
Megöntözzük a megolvasztott vaj felével, meghintjük a kakaós
porcukorral, és összetekerjük. Éles késsel másfél ujjnyi
vastag szeletekre vágjuk, és az így nyert csigákat tepsibe
rakjuk. Megöntözzük a maradék vajjal.
Elõmelegített
sütõben 160°C-on megsütjük. Amikor majdnem kész, vaníliás
tejjel megöntözzük, úgy sütjük készre.
|