Madártej szelet
Madártej szelet
Hozzávalók:
8
db tojásfehérje
8 evõkanál cukor
8 evõkanál liszt
2
kávéskanál sütõpor
Krém: 8
db tojássárgája 2 evõkanál cukor 2 csomag vaníliás cukor 5 evõkanál
liszt 4 dl tej + 15 dkg porcukor 20 dkg
vaj
Tejszínhab: 2,5
dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
Tetejére: 5
dkg tortabevonó 2 dkg vaj
Elkészítés:
A
tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a
sütõporral elkevert lisztet, majd tepsiben (kb. 35x25cm)
megsütjük.
A krémhez a tojássárgájához hozzáadjuk a
cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd fokozatosan
hozzáadjuk a tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt a
krém, akkor hozzákeverjük a vajjal kikevert porcukrot.
Közben
a tejszínhabot kemény habbá verjük.
A piskótára elõször
rákenjük a krémet, erre tesszük a tejszínhabot. Tetejére
olvasztott csokit csurgatunk (vagy csokidarát szórunk).
Pár
órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel
felszeleteljük.
|