Évi konyha
















Madártej szelet

Madártej szeletMadártej szelet

Hozzávalók:
8 db tojásfehérje
8 evõkanál cukor
8 evõkanál liszt
2 kávéskanál
sütõpor


Krém:
8 db tojássárgája
2
evõkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
5
evõkanál liszt
4 dl tej
+
15 dkg porcukor
20 dkg vaj

Tejszínhab:
2,5 dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)

Tetejére:
5 dkg tortabevonó
2 dkg vaj

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és a sütõporral elkevert lisztet, majd tepsiben (kb. 35x25cm) megsütjük.
A krémhez a tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sûrû krémet fõzünk belõle. Ha kihûlt a krém, akkor hozzákeverjük a vajjal kikevert porcukrot.
Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük.

A piskótára elõször rákenjük a krémet, erre tesszük a tejszínhabot. Tetejére olvasztott csokit csurgatunk (vagy csokidarát szórunk).
Pár órára hûtõbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Madártej szelet 1 Madártej szelet 2

Madártej szelet 3 Madártej szelet 4

Madártej szelet 5 Madártej szelet 6

Madártej szelet 7 Madártej szelet 8

Madártej szelet 9 Madártej szelet 10

Madártej szelet 11 Madártej szelet 12

Madártej szelet 13 Madártej szelet 14

Madártej szelet 15 Madártej szelet 16

Madártej szelet 17 Madártej szelet 18

Madártej szelet 19 Madártej szelet 20

Madártej szelet 21 Madártej szelet 22

Madártej szelet 23 Madártej szelet 24

Madártej szelet 25 Madártej szelet 26







© 2010-2018 by Nagy Évi