Töltött paprika
Töltött paprika
Hozzávalók:
8 db paprika
víz
0,5 l paradicsomlé
1 evõkanál cukor
3 evõkanál étolaj
2 evõkanál liszt
Töltelék:
8 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
1 db tojás
2 evõkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
Elkészítés:
A rizst félig megfõzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. A darált
húshoz hozzáadjuk a félig fõtt rizst, a tojást, a sót, a borsot és a
pirospaprikás vöröshagymát. Jól összekeverjük a tölteléket.
A paprikát megmossuk, kivágjuk a magházát és az ereit, majd kiskanállal lazán megtöltjük a darált húsos töltelékkel, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre.
A töltött paprikákat beletesszük egy edénybe és ráöntünk annyi vizet,
hogy éppen ellepje. Ezután beleöntjük a paradicsomlét és megfõzzük a
töltött paprikákat. Ha megfõttek a paprikák, akkor rántással besûrítjük.
A rántáshoz a lisztbõl és az étolajból világos rántást készítünk,
ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a
paradicsom levével felengedjük, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot.
Ezzel a paradicsommártással sûrítjük be a megfõtt töltött paprikákat.
|