Évi konyha
















Töltött paprika Töltött paprikaTöltött paprika

Hozzávalók:

8 db paprika
víz
0,5 l paradicsomlé
1 evõkanál cukor
3 evõkanál étolaj
2 evõkanál liszt

Töltelék:
8 dkg rizs
30 dkg darált pulykahús
1 db tojás
2 evõkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors

Elkészítés:
A rizst félig megfõzzük.
Az apróra vágott vöröshagymát étolajban üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. A darált húshoz hozzáadjuk a félig fõtt rizst, a tojást, a sót, a borsot és a pirospaprikás vöröshagymát. Jól összekeverjük a tölteléket.
A paprikát megmossuk, kivágjuk a magházát és az ereit, majd kiskanállal lazán megtöltjük a darált húsos töltelékkel, hogy a rizsnek legyen helye a növekedésre.
A töltött paprikákat beletesszük egy edénybe és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ezután beleöntjük a paradicsomlét és megfõzzük a töltött paprikákat. Ha megfõttek a paprikák, akkor rántással besûrítjük.
A rántáshoz a lisztbõl és az étolajból világos rántást készítünk, ezután fokozatosan hozzáadunk elõször 1 dl hideg vizet, majd a paradicsom levével felengedjük, ízlés szerint hozzáadjuk a cukrot. Ezzel a paradicsommártással sûrítjük be a megfõtt töltött paprikákat.

Töltött paprika 1 Töltött paprika 2

Töltött paprika 3 Töltött paprika 4

Töltött paprika 5 Töltött paprika 6

Töltött paprika 7 Töltött paprika 8

Töltött paprika 9 Töltött paprika 10

Töltött paprika 11 Töltött paprika 12

Töltött paprika 13 Töltött paprika 14

Töltött paprika 15 Töltött paprika 16

Töltött paprika 17 Töltött paprika 18

Töltött paprika 19 Töltött paprika 20








© 2010-2018 by Nagy Évi