Francia krémes
Francia krémes
Hozzávalók:
50
dkg leveles tészta
Krém:
3
csomag vaníliás pudingpor
3
dl tej
6
dl víz
15
dkg cukor
5
db tojásfehérje
Tejszínhab:
2,5
dl habtejszín (Hulala, Meggle Cukrászhab)
Máz:
10
dkg tortabevonó
5
dkg vaj
Elkészítés:
A leveles
tésztát kettévágjuk, vékony lapokra kinyújtjuk és tepsi
hátán villával megszurkálva megsütjük. Az egyik lapot még
melegen 6x6 cm-es kockákra vágjuk. (Ha 33x26 cm-es lapokra
nyújtjuk, akkor sülés után 30x24 cm-es lesz, így 20 db 6x6 cm-es
krémest kapunk.)
A
mázhoz felolvasztjuk a csokit, belekeverjük a vajat és ráöntjük
a felkockázott lapokra.
A
krémhez a pudingport elkeverjük kevés tejjel, majd belerakjuk a
cukor felét, ezután fokozatosan hozzákeverjük a maradék tejjel
elkevert vizet és sûrû krémet fõzünk belõle.
A tojásfehérjékbõl kemény habot verünk a maradék cukorral,
majd óvatosan hozzákeverjük a meleg pudingos krémhez.
Ezután
felverjük a tejszínhabot.
Az
egész leveles tészta lapot beletesszük egy tepsibe (vagy tálcára),
rákenjük a pudingos krémet, ezután a tejszínhabot, majd
ráhelyezzük a felkockázott leveles tésztalapokat.
Egy-két
órára hûtõbe
tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük a
felkockázott lapok mentén.
|