Meggyes rétes
Meggyes
rétes
Hozzávalók:
8 db-os réteslap
étolaj
Töltelék:
1
üveg meggybefõtt (55 dkg)
15
dkg cukor
1
csomag vaníliás cukor 1 kávéskanál õrölt fahéj
10 dkg darált dió
Elkészítés:
A töltelékhez a lecsurgatott meggyet összekeverjük a
cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután hozzáadjuk a darált diót.
Nedves
konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal, ráteszünk
még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az egyik végébe
belerakjuk a meggyes töltelék negyed részét. A konyharuha segítségével
feltekerjük a meggyes rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük étolajjal.
Elõmelegített sütõben
megsütjük. Ha kihûlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.
|