Évi konyha
















Meggyes rétes

Meggyes rétesMeggyes rétes

Hozzávalók:
8 db-os réteslap
étolaj


Töltelék
:

1 üveg meggybefõtt
(55 dkg)
15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 kávéskanál õrölt fahéj
10 dkg darált dió


Elkészítés
:

A töltelékhez a lecsurgatott meggyet összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. Ezután hozzáadjuk a darált diót.
Nedves konyharuhán kiterítünk egy réteslapot, megkenjük étolajjal, ráteszünk még egy réteslapot, ezt is megkenjük étolajjal, majd az egyik végébe belerakjuk a meggyes töltelék negyed részét. A konyharuha segítségével feltekerjük a meggyes rétest, tepsibe rakjuk, majd megkenjük étolajjal.
Elõmelegített sütõben megsütjük. Ha kihûlt felszeleteljük és porcukorral megszórjuk.

Meggyes rétes 1 Meggyes rétes 2

Meggyes rétes 3 Meggyes rétes 4

Meggyes rétes 5 Meggyes rétes 6

Meggyes rétes 7 Meggyes rétes 8

Meggyes rétes 9 Meggyes rétes 10

Meggyes rétes 11 Meggyes rétes 12

Meggyes rétes 12 Meggyes rétes 14







© 2010-2018 by Nagy Évi