Évi konyha
















Lecsó - rizzsel és virslivel Lecsó - rizzsel és virslivel Lecsó - rizzsel és virslivel

Hozzávalók:
50 dkg paprika
50 dkg paradicsom
10 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 kávéskanál só
3 evõkanál étolaj
víz
4 db virsli

Elkészítés:
A paprikát megmossuk, kivágjuk a magházat, majd karikára vágjuk.
A
paradicsomot megmossuk, kivágjuk a zöld részét és felszeleteljük.
A rizst alaposan megmossuk.
Az apróra vágott vöröshagymát olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a sót és a rizst, majd annyi vizet öntünk rá., hogy éppen ellepje. Felforraljuk, majd addig fõzzük, amíg a rizs megpuhul. Ezután belerakjuk a karikára vágott virslit és még egyszer felforraljuk.

Lecsó - rizzsel és virslivel 1 Lecsó - rizzsel és virslivel 2

Lecsó - rizzsel és virslivel 3 Lecsó - rizzsel és virslivel 4

Lecsó - rizzsel és virslivel 5 Lecsó - rizzsel és virslivel 6

Lecsó - rizzsel és virslivel 7 Lecsó - rizzsel és virslivel 8








© 2010-2018 by Nagy Évi